В Україні пропонують суттєво підвищити штрафи для пішоходів-порушників

1880 0
Деякі штрафи зростуть у 5 разів.
ілюстративне фото: Styler

ілюстративне фото: Styler

Уряд зареєстрував законопроєкт, за яким пішоходам-порушникам правил дорожнього руху пропонують суттєво підвищити штрафи.

Читайте також: Як зробити наші дороги безпечнішими

Автори законопроєкту пропонують за непокору пішоходів сигналам регулювання, перехід проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед автомобілями й невиконання інших правил дорожнього руху встановити штраф в розмірі 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 255 грн. Раніше за такі порушення могли отримати попередження або штраф у 3 неоподатковані мінімуми доходів.

За ті самі порушення, але вчинені у стані сп’яніння – штраф в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 510 грн (раніше – 8 неоподатковуваних мінімуми доходів), а за порушення, що спричинили аварію – штраф в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 680 грн або громадські роботи до 40 годин.

Зазначається, що таким чином підвищення розміру штрафів за порушення пішоходами правил дорожнього руху має посилити індивідуальну відповідальність пішоходів та зменшити кількість аварій на дорогах.

Читайте також: Штрафи для власників євроблях відклали до 2020 року

Нагадаємо, що МВС пропонує підвищити штрафи за перевищення швидкості на дорогах.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!