В Україні протестували перший безпілотний автомобіль. Відео

14498 0
В Україні створили перший вітчизняний автопілотний модуль Pilot Drive, який тестують на автомобілі Lanos. Автопілот розпізнає розмітку дороги, її ширину і вміє орієнтуватися в умовах бездоріжжя.

Pilotdrive – це система безпілотного керування автомобілем, яку можна встановити на будь-який вид транспорту – вантажний, пасажирський або ж особистий автомобіль. Програмна частина повністю розроблена інженерами запорізької компанії «Інфоком ЛТД», проте апаратну частину довелося закуповувати за кордоном (Америка, Німеччина, Китай).

Дивіться також: Винахідник зі Львівщини створив унікальний автомобіль-човен. Відео

Автопілот розпізнає розмітку дороги, її ширину, і вміє орієнтуватися в умовах бездоріжжя. Датчики безпілотника мають охоплення 360 градусів, що виключає виникнення сліпих зон. Зараз розробку тестують на автомобілі Lanos. За розробку відповідала компанія «Інфоком ЛТД», а повністю він буде представлений в жовтні 2016 року.

За матеріалами news.finance.uа, www.autoconsulting.uа

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!