В Україні розпочали будівництво заводу з виробництва Bayraktar

714 0
Закінчити будівництво планують у 2025 році.
Фото: Байрактар/Wikipedia

Фото: Байрактар/Wikipedia

В Україні почали будівництво заводу Baykar, де виготовлятимуть БПЛА різних типів. Закінчення робіт та початок виробництва запланували на 2025 рік. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в ефірі телемарафону. 

«Вже почали будівельні роботи на ділі, а не тільки на меморандумах. Це той самий великий завод з виробництва Bayraktar, про який ми і домовлялися, потім були зупинки та скандали. Сьогодні цей завод починає будуватися, ми перейшли до реальних кроків», – зазначив міністр. 

Також він пояснив, що завод не вплине на українських виробників БПЛА, а підтримка держави для них не припиниться. 

Читайте також: США оголосили новий пакет допомоги на 2,1 млрд доларів

Зазначимо, що 7 липня під час візиту Президента Володимира Зеленського в Туреччину Олександр Камишін підписав із Міністерством промисловості та технологій Турецької Республіки новий меморандум про розвиток потужностей і можливостей виробництва різних типів БпЛА.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкти №9275 та №9276 про скасування ПДВ та ввізного мита на комплектуючі для дронів. Детальніше за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!