Вступ на бакалаврат в 2023 році. Розпочався прийом заяв від абітурієнтів

1099 0
Подання заяв для усіх категорій абітурієнтів триватиме до 31 липня.
Фото: Depositphotos

Фото: Depositphotos

В Україні розпочався основний етап вступної кампанії 2023 року – прийом заяв і документів від абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної середньої освіти. Цьогоріч подання заяв здійснюється онлайн через електронні кабінети.

Джерело: Osvita.ua

Як йдеться у повідомленні, подання заяв для усіх категорій абітурієнтів триватиме до 31 липня. Протягом цього періоду вступники можуть подати до 5 заяв на бюджетні місця. Водночас на контрактну форму навчання вступник може подати до 15 заяв.

Читайте також: Куди може вступити абітурієнт у Львові. Перелік закладів вищої освіти 

Основне, що потрібно знати про цей етап вступної кампанії:

  • Кожній заяві на місця державного та регіонального замовлення вступник має надати пріоритетність. Пріоритетність – це черговість заяв, за якою визначається черговість розгляду заяви при вступі на бюджетні місця. Визначена вступником пріоритетність заяв не може бути змінена, але можна скасувати заяву з пріоритетністю.

 

  • Перед поданням заяв вступники можуть оцінити свої шанси отримати бюджетне місце на конкретну спеціальність, скориставшись інформацією про прохідні бали минулих років на кожну конкурсну пропозицію. А слідкувати за цьогорічними рейтингами вступники зможуть після початку подання заяв на сайті Вступ.Освіта.ua. Інформація оновлюватиметься тричі на добу.

 

  • Формування рейтингових списків вступників і надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих з повідомленням про отримання чи неотримання ними права навчатися на бюджетній формі відбудеться не пізніше 5 серпня. Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на бюджетні місця до 18:00 08 серпня. Зарахування вступників на навчання на бюджет буде проведено 10 серпня.

 

  • Переведення на вільні бюджетні місця осіб, які зараховані на навчання за контрактом, відбудеться не пізніше 18 серпня 2023 року. А зарахування вступників на контракт – не пізніше ніж 30 серпня 2023 року.

 

Нагадаємо, Tvoemisto.tv зібрало усю необхідну інформацію про вступну кампанію 2023 року. Зокрема, які етапи є, та які потрібно подати документи. Деталі за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!