В Україні шахраї створили фейковий додаток «Дія», щоб підробляти Covid-сертифікати

2221 0
Той, хто купує подібні «сервіси», може потрапити під статтю «підробка документів».
Фото: ROBIN WORRALL

Фото: ROBIN WORRALL

Шахраї в Україні створили фейковий аналог додатку «Дія», де можна редагувати дані про вакцинацію, вік та іншу інформацію. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Читайте також: Як і чому частина львів'ян купує сертифікат вакцинації

За його словами, підробку почали встановлювати на свої смартфони підлітки, щоб купувати сигарети та алкоголь. Фейковий додаток також використовували для підроблених сертифікатів і документів про вакцинацію.

«Тут одні умільці для Android зробили фейкову копію програми з документами в дизайн-стилі «Дії», яка встановлюється за посиланням, не з Google Play. Мета – створювати підробки ковідних сертифікатів, фейкових паспортів для покупки алкоголю неповнолітніми. Звичайно ж, документи не валідуються через QR», – написав Михайло Федоров.

Читайте також: Львівщина може перейти в червону зону. Що зміниться

За словами міністра, той, хто купує подібні «сервіси», може потрапити під статтю «підробка документів».

Михайло Федоров зазначив, що дав завдання команді розробити новий електронний документ «паспорт ув'язненого» а, організаторам даного шахрайства приготуватися стати першими бета-тестувальниками.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!