В Україні скасували бронювання квитків на новорічно-різдвяні свята: причини

1306 0
У період новорічних свят українці не зможуть бронювати квитки, натомість лише куплятимуть їх онлайн. Таке рішення в «Укрзалізниці» пояснюють необхідністю боротися зі спекуляціями й корупцією, наявність і інтенсивність яких є очевидними.
Фото: lvivnews.info

Фото: lvivnews.info

Сервіс бронювання квитків онлайн, що дозволяє здійснити оплату пізніше безпосередньо в касі, користується в Україні популярністю. «Найчастіше бронюють квитки саме спекулянти для подальшого перепродажу. Справжні пасажири зазвичай відразу оплачують квиток під час покупки онлайн. Працює схема дуже просто: спекулянти резервують багато квитків на різні прізвища, а потім їх можуть перебронювати на ім’я знайденого клієнта", - пояснив в інтерв'ю журналу "Фокус" Євгеній Кравцов, перший заступник міністра інфраструктури і глава наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця».

Читайте також: Укрзалізниця змінює правила бронювання квитків

Крім того, чиновник наголосив, що кількість квитків у продажу вдалося значно збільшити завдяки скороченню кількості відомчої броні. «Раніше броня на частину місць в кожному потязі була у великого числа працівників УЗ, які працюють в пасажирських перевезеннях, включаючи начальників вокзалів на проміжних станціях. Ми цю броню відмінили. Резервацію квитків зберегли тільки для дійсно важливих випадків, наприклад, для військових і депутатів Верховної Ради. Це значно збільшило число квитків у продажу», - повідомив Євген Кравцов.

Нагадаємо, з 1-го грудня 2016 року, з огляду на численні звернення пасажирів щодо проблем із придбанням квитків у період масових звернень призупинили надання послуги резервування місць у поїздах через Інтернет. Таке рішення запроваджують як  експеримент  тільки на період новорічних свят.

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!