В Україні скасували призов на строкову військову службу під час війни

1291 0
Законопроєкт скасовує призов до армії під час воєнного стану.
Фото: volynnews.com

Фото: volynnews.com

18 жовтня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8109 щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій. Законопроєкт підтримали 318 народних депутатів.

Джерело: «Армія Inform»

Читайте також: Мобілізація-2022. Коли і де на Львівщині можуть вручати повістки та кого не можуть мобілізувати

Згідно з документом, під час воєнного стану призов на строкову військову службу не проводиться.

Окрім того, призовні комісії створюються для розгляду питань щодо організації медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку:

  • організації і проведення медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27-річного віку, взяття їх на військовий облік військовозобов’язаних або виключення з військового обліку;
  • направлення призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для проходження випробувань та складання вступних іспитів або прийняття рішення про відмову в такому направленні.

 

Нагадаємо, що через повномасштабне вторгнення росії в Україні можуть змінити правила призову в армію. Розглядається кілька моделей майбутньої безпекової реформи ЗСУ, а одна з них — як в Ізраїлі.  Про те, де і коли можуть вручати повістки, і кого не можуть мобілізувати, читайте за посиланням.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!