В Україні спростили обмін документами між медзакладами та військовими частинами

722 0
Таке нововведення має пришвидшити проходження військово-лікарської комісії.
Фото умовне

Фото умовне

Відтепер медзаклади можуть обмінюватися документами з військовими частинами, Територіальними центрами комплектації та службами соціальної підтримки через систему електронного документообігу. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоровʼя.

«Це значно спростить та пришвидшить процес проходження військово-лікарської комісії для наших захисниць та захисників. Раніше військові навіть з важкими пораненнями могли годинами стояти в чергах, збирати десятки документів і їздити в різні міста України, щоб пройти військово-лікарську комісію», – йдеться у повідомленні.

Як приклад наводять ситуації, коли після рішення ВЛК потрібно було особисто возити документи про відпустку або про непридатність за станом здоровʼя до військової частини. Зараз же документи щодо рішення ВЛК про відпустку або про непридатність за станом здоровʼя медзаклад в електронному вигляді направить до військової частини, після чого військовослужбовець може одразу їхати до центру комплектування за місцем проживання або відпустки.

«Військова частина, своєю чергою, після опрацювання рішення ВЛК, надсилає відповідні документи для військовослужбовця безпосередньо до центру комплектування», – наголошують у МОЗ,

Читайте також: Як у Львові отримати безкоштовний протез і куди звертатись

Через систему електронного документообігу відбуватиметься обмін такими документами:

  • довідка про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва);
  • постанова ВЛК про потребу у відпустці для лікування;
  • постанова ВЛК про непридатність до військової служби;
  • інші документи, необхідні для формування рішення ВЛК.

Нагадаємо, значна частина українців живе зараз у режимі очікування. Родини військових – тих, що воюють, тих, що у полоні, і тих, що загинули – щодня переживають стрес. Часто перебувають на межі, однак не звертаються за психологічної допомогою, бо вважають, що це дорого і недоступно. В Україні для родин захисників працюють безкоштовні психологи. Tvoemisto.tv зібрало підбірку таких контактів, аби кожен, кому потрібна допомога, зміг її отримати. 

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!