В Україні стартувала атестація прокурорів регіональних прокуратур

1991 0
Перший та другий етапи відбудуться з 2 по 5 березня 2020 року у Києві.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

В Україні стартувала атестація прокурорів регіональних прокуратур. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Читайте також: Унікальною будівлею львівської прокуратури провели першу екскурсію. Фото, відео

Зазначається, що процес атестації однаковий для всіх прокурорів і є ідентичним до процедури атестації прокурорів перед створенням Офісу Генпрокуратури.

Перший та другий етапи атестації відбудуться з 2 по 5 березня в Києві. Задля забезпечення безперервності роботи регіональних прокуратур, прокурори з однієї прокуратури складають іспити в різні дні.

«Понад 90% прокурорів у областях погодилися з атестацією і беруть у ній участь», – каже генпрокурор Руслан Рябошапка.

Щодо дати проведення третього етапу співбесід, то їх визначать за результатами тестувань та перевірки поданих прокурорами документів. Кожен прокурор, який успішно пройде два перших етапи і буде допущений до третього, буде персонально поінформований про дату співбесіди.

Співбесіди проводитимуть кадрові комісії, до складу яких входять працівники Офісу Генпрокурора, представники міжнародних неурядових організацій, проєктів міжнародної технічної допомоги та дипломатичних місій, що робить їх незалежними від зовнішніх та внутрішніх факторів впливу та незаангажованими.

Також стосовно прокурорів, яких допустять до останнього етапу атестації, їх перевірятимуть на доброчесність, зокрема на відповідність витрат і майна прокурора та членів його сім’ї, а також близьких осіб задекларованим доходам, відповідність поведінки прокурора вимогам професійної етики.

Читайте також: Давайте зламаємо систему! Головна прокурорка Львівщини про роботу, стереотипи і Кафку

Повідомляється, що після проходження атестації чиних прокурорів, розпочнеться добір у регіональні прокуратури.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!