В Україні створили перший онлайн-університет

3552 0
Сьогодні великою популярністю користуються освітні онлайн-платформи, де можна безкоштовно слухати лекції з різних сфер науки. У світі онлайн-університетів – чимало. А от в Україні такий проект запрацював зовсім нещодавно. Першу українську освітню онлайн-платформу «Prometheus» заснували молоді науковці – аспірант КНУ ім. Т. Шевченка Іван Примаченко та викладач КПІ Олексій Молчановський.
фото:prometheus.org.ua

фото:prometheus.org.ua

За словами творців проекту, їхньою метою було зробити знання доступними, незалежно від статків або місця проживання.

Співзасновник проекту «Prometheus» Іван Примаченко каже, що в Україні давно існувала потреба в такому освітньому онлайн-порталі. Адже через незнання англійської мови багато українців були не в змозі користуватися європейськими освітніми інтернет-ресурсами.

«Ми повинні робити свій продукт. Якщо будемо покладатися лише на закордонні аналоги, то в нас не буде своєї освіти. Україні потрібна власна освіта – так само, як потрібна власна армія, про що ми забували протягом останніх 25 років», - каже Іван Примаченко.

Нині на сайті «Prometheus» доступні такі курси: «Історія України: від Другої світової війни до сучасності», «Фінансовий менеджмент», «Основи програмування», «Розробка та аналіз алгоритмів», «Вступ до бізнес-аналітики», «Психологія стресу та способи боротьби з ним», «Теорія обмежень та процеси мислення як потужний підхід до управління бізнесом», «Комунікаційні інструменти для побудови репутації», «Основи інформаційної безпеки» та «Захист прав споживачів: теорія і практика». Засновники кажуть, що цей перелік з часом буде розширюватися.

Варто зазначити, що освітня платформа є відкритою до пропозицій викладачів будь-яких галузей знань, які пропонують "hard skills", тобто академічні курси, що могли би викладатися в університетах, а не короткочасні майстер-класи.

За матеріалами: http://life.pravda.com.ua/


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!