В Україні створять медичний департамент Міноборони. Навіщо він потрібен

948 0
Створення департаменту буде першим кроком до стандартизації турнікетів та бойових аптечок.
Фото: ArmyInform

Фото: ArmyInform

У Міністерстві оборони буде медичний департамент. Профільний міністр Рустем Умеров вже підписав відповідний наказ. Про це в ефірі телемарафону розповіла заступниця очільника МО Наталія Калмикова.

За її словами, це перший крок до стандартизації турнікетів та бойових аптечок.

«Разом з тим ми опрацьовуємо із західними партнерами можливість швидкого рішення щодо підтвердження якості турнікетів, які виробляються в Україні, тими інституціями, які забезпечують дотримання якості в США», – сказала Наталія Калмикова.

Читайте також: Які зміни чекають на Міноборони. Новий очільник озвучив 5 пріоритетів роботи

Щодо аптечок українських захисників, то, як пояснила посадовиця, ЗСУ мають затверджений перелік складових бойової аптечки, але немає такої процедури, яка визначала якість її складу. Натомість медичний департамент зможе перевіряти аптечки та турнікети, які надійшли у військові частини від держави.

Нагадаємо, в Україні планують створити військову поліціюУ Міноборони зазначили, що метою створення військової поліції є підтримання військової дисципліни серед військовослужбовців ЗСУ, Міноборони, ДССТ (Державна спеціальна служба транспорту.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!