В Україні створять першу за часи незалежності енциклопедію

1309 0
Українські науковці обговорили можливість створення Великої української енциклопедії, яка матиме також й електронну версію.
фото: facebook

фото: facebook

На думку фахівців, багатотомна Велика українська енциклопедія обов'язково має бути як в електронному, так і в паперовому форматах. Проект розрахований для максимально широкої аудиторії, зокрема фахівців-практиків та науковців, студентів, школярів. Для кожної з цих цільових аудиторій розробники енциклопедії готують спеціальні пропозиції.

Читайте також: Що ви не знали про книги? 30 маловідомих фактів

«Насправді це величезний виклик. Створити Велику українську енциклопедію, яка буде співзвучна незалежній українській державі. А чи впораються її розробники із цим викликом, буде зрозуміло лише через 50 або 100 років, бо енциклопедія створюється на віки», – сказав перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Очікують, що онлайн-версія енциклопедії стане ефективним навчальним ресурсом для онлайн-освіти як форми дистанційного навчання. «Створення порталу Великої української енциклопедії допоможе систематизувати усі напрацювання і забезпечить користувача зручним інструментом пошуку та роботи зі знайденим матеріалом», – вважає директор ДНУ «Енциклопедичне видавництво» Алла Киридон.

Читайте також: Ліцензійні електронні книги українською. Де придбати?

«Якщо говорити про структуру енциклопедії, то ми зараз готуємо літеру «А» як пілотний проект. Щоб побачити, який результат співпраці науковців над гаслами на літеру «А». І готуємо до видання та оприлюднення перший том якраз на цю літеру», – додала вона.

За матеріалами Урядового порталу та сайту Osvita.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!