В Україні створюють єдину базу укриттів. Як вона працюватиме

846 0
Систему планують інтегрувати у застосунок «Дія».
Фото умовне

Фото умовне

Невдовзі українці зможуть скористатись базою захисних укриттів. Державна служба з надзвичайних ситуацій працює над створенням  єдиної Інформаційної системи «Облік і візуалізація фонду захисних споруд цивільного захисту». Про це  повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький. 

За допомогою такої системи люди зможуть бачити найближчі та найзручніші для них укриття на єдиному ресурсі зі зручним інтерфейсом.  

За словами Вітовецького, згодом систему інтегрують у мобільний застосунок «Дія». наразі тривають переговори щодо цього між ДСНС та Мінцифри.

«Це перспектива ну декількох, можливо, днів чи тижнів, і ми зможемо побачити цей ресурс», – сказав Віктор Вітовецький.

Читайте також: Садовий заборонив закривати укриття у Львові

Він також наголосив, що  офіційна державна база укриттів дещо відрізнятиметься від аналогічних продуктів, які функціонують зараз.

Нагадаємо, у Львові попередили всіх голів ОСББ, керівників служб та балансоутримувачів укриттів, що у випадку смерті людини через закрите укриття вони підлягатимуть кримінальному переслідуванню.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!