В Україні видали молитовник для незрячих. Першим його прочитав львів’янин

2710 0
В Україні вперше видали молитовник шрифтом Брайля українською мовою. 11-ти річний львівський школяр Остап Нестеровський вперше прочитав молитву за Україну з молитовника шрифтом Брайля виданого українською мовою.
Фото: elios.org.ua

Фото: elios.org.ua

Минулого тижня примірник вже презентували у Київській православній богословській академії. Опісля у Михайлівському Золотоверхому монастирі незрячий 11-ти річний Остап Нестеровський із міста Львова вперше прочитав молитву за Україну з молитовника шрифтом Брайля виданого українською мовою.

“Дякую всім людям, які реалізували цю ідею, бо раніше такого не було і незрячі не могли самостійно прочитати молитви. Для мене зазвичай їх хтось читав, а тепер я зможу сам молитися за Україну, Українську Церкву та при інших потребах” – зазначив Остап.

Молитовник було видано з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Загалом було видано 400 таких примірників.

Джерело: Духовна Велич Львова

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!