В Україні видаватимуть електронні свідоцтва про реєстрацію авто та посвідчення водія

2339 0
Від пластикових документів натомість можна буде відмовитися.
Фото: Сьогодні

Фото: Сьогодні

З 14 грудня українці зможуть відмовитися від пластикових бланків свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та посвідчень водія. Відтак, Е-посвідчення водія та Е-свідоцтво про реєстрацію авто можуть стати у людини єдиними наявними документами, які надають право керувати транспортними засобами.

Джерело: Головний сервісний центр МВС у Facebook

4 листопада Кабінет Міністрів прийняв зміни до деяких Постанов, що вдосконалюють процедуру надання деяких адміністративних послуг. Видача е-документів – це фінальний підзаконний акт, спрямований на правове врегулювання процедури отримання електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Читайте також: Отримати посвідчення водія відтепер можна за спрощеною процедурою 

«Якщо раніше при реєстрації авто або при отриманні посвідчення водія обов'язковим було оформлення бланків цих документів, то від середини грудня можливо буде від бланків відмовитись, якщо замовив послугу онлайн», – йдеться у повідомленні.

Кожен громадянин зможе обрати, як отримувати послугу – традиційно у сервісному центрі МВС чи виключно онлайн.

Так, стане можливим через Електронний кабінет водія або через застосунок «Дія», не відвідуючи сервісний центр МВС, замовити і отримати Е-посвідчення або Е-свідоцтво. При цьому особа сплачуватиме тільки за адміністративну послугу, тобто без врахування вартості бланкової продукції.

Нагадаємо, з 24 липня, в Україні запровадили нові правила отримання водійського посвідчення. Зокрема теоретичну та практичну частини підготовки та перепідготовки водіїв розмежують. Відтепер охочі отримати посвідчення водія спочатку мають пройти теоретичний курс навчання в автошколі та успішно скласти тестування у територіальному сервісному центрі МВС. Після цього, зі знаннями правил дорожнього руху та свідоцтвом про закінчення теоретичної підготовки можуть починати практичний курс та виїжджати на вулиці за кермом.

 

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!