«В Україні я вдома». Дитяча лікарка про переїзд із Києва до Львова та свою місію

7390 0
Жінка говорить, що у цьому питанні немає правильного і неправильно вибору.
Фото: Дитячий лікар Лідія Бабич

Фото: Дитячий лікар Лідія Бабич

Дитяча лікарка Лідія Бабич після довгих роздумів закрила клініку у столиці і переїхала до Львова. За кордон виїжджати не хоче, щоб не втратити коріння, та й хоче бути корисною для країни у час війни. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: «Маємо стати назавжди вільними від Росії». Історія киянина, який у день наступу вступив у ЗСУ

«Після «їхати чи не їхати з Києва» наступне важке питання – чи їхати за кордон? В Україні я вдома. До війни я не відчувала цього так гостро. Я трималася скільки могла. Невизначеність, тривога, страшні новини – це важко витримувати. Протрималась тиждень. Останні 2 дні перед виїздом я майже перестала їсти, не могла спати, постійно плакала і не знаходила собі місця. Так, довелося зачинити клініку, квартиру і поїхати. Я не могла більше витримувати загрозу обстрілів, страх за життя дитини. Я не змогла бути певною, що запрошувати на прийом було безпечно», – зазначила вона.

Один день вони їхали до Вінниці, трафік був просто пекельний. Там переночували і наступного дня вже прямували від Вінниці до Львова, 12 годин за кермом.

Читайте також: «У мене одні штани, але моя дитина жива». Історія біженки, яка втекла з-під обстрілів до Львова

«Все викликає сльози. Думка «коли ж ми повернемося?» Знайома музика. Спогади про друзів. Кожне питання «як ти?» За кордон їхати не хочу. Бо доведеться розділитися з чоловіком. З корінням. Моя найбільш болісна емоційна рана – почуття прив’язаності, близькості», – пояснила лікарка.

Медик уже знайшла роботу в одній із клінік міста.

«Тут немає правильного і неправильного вибору.  Вірю в перемогу, добро і справедливість. Поки не буде мир, поки я не повернусь в рідні стіни моєї клініки - мої пости будуть чорно-білі», – зазначила Лідія Бабич.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!