В Україні заборонили боржникам реєструвати автомобілі

2468 0
Тепер уповноважені особи сервісного центру МВС перевірятимуть відомості про його власника в реєстрі боржників.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Кабінет міністрів заборонив державну реєстрацію (перереєстрацію), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів. Відповідну Постанову №621 від 22 серпня 2018 року затвердив Уряд.

«У разі наявності відомостей про особу в Єдиному реєстрі боржників перереєстрація, зняття з обліку транспортного засобу не проводиться», – зазначається, в тексті документу.

Постанова набирає чинності одночасно із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання», але не раніше дня її опублікування. Відповідний закон набирає чинності 28 серпня 2018 року.

Читайте також: В Україні з'явився реєстр злісних неплатників аліментів

Перевірити свою присутні у реєстрі боржників можна за посиланням. До реєстру вноситься інформація про осіб, що мають заборгованість по сплаті періодичних платежів більше трьох місяців, зокрема, аліментів, сплата яких здійснюється в межах виконавчого провадження.

Нагадаємо, 7 червня 2017 року Президент підписав закон про зміну системи призначення аліментів. 5 лютого 2018 року в Україні з'явився реєстр злісних неплатників аліментів. 6 лютого набуло чинності нове законодавство, що передбачає заборону на виїзд з країни за несплату аліментів. Також у лютому стало відомо, що у Львівській області створили 4 мобільні групи для боротьби із заборгованістю по виплаті аліментів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!