В Україні з’явився реєстр злісних неплатників аліментів

2867 0
Наразі в ньому розміщено понад 75 тисяч електронних записів щодо боржників.
Фото: timetoast.com

Фото: timetoast.com

Міністерство юстиції України запустило онлайн-реєстр неплатників аліментів, в якому розміщуються дані про людей, що понад 3 місяці мають заборгованість по сплаті аліментів. Про це повідомляє Укрінформ.

«У цьому реєстрі вже понад 75 тисяч електронних записів по таких боржниках. Він зручний у користуванні. Можна знайти по прізвищу, даті народження людину, яка має борг по сплаті аліментів», – заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

Читайте також: На Львівщині новий начальник управління юстиції

Він наголосив, що Міністерство юстиції буде підтримувати цей реєстр і наповнювати його. Серед боржників є депутати, колишні міністри, представники органів центральної виконавчої влади, місцевої влади, силових структур. Він додав, що норма закону повністю дотримується у питанні захисту персональних даних осіб, внесених у реєстр.

«Реєстр є частково публічним для того, щоб можна було побачити боржників, які не виконують свої обов'язки по рішенням судів. І окремо ми вказали інформацію про боржників, які не сплачують аліменти», – сказав він.

Читайте також: За несплату аліментів заборонять керувати авто

Наразі в реєстрі вказується повне прізвище, ім'я, по-батькові, і дата народження боржника для того, щоб особу можна було ідентифікувати. Нагадаємо, 4 січня Петро Порошенко підписав закон, що забороняє виїзд за кордон за несплату аліментів.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!