В Україні заборонили перереєстрацію обласних установ, від якої постраждав бюджет Львова

1839 0
Обласні та райради упродовж 3 місяців зобов’язані повернути місцевим громадам мільйони їхніх податків.

В Україні заборонили перереєстрації комунальних установ обласними та райрадами з одного міста чи села в інші зупинять. Втрачені від цього мільйонні податки мають повернути громадам. Відповідний законопроєкт №3118 сьогодні підтримали депутати Верховної Ради.

Читайте також: Чому львівські обласні лікарні перереєстровують за межами міста

У пояснювальній записці до закону йдеться, що у період з червня по грудень 2019 року на підставі рішень Львівської обласної ради чи її структурних підрозділів було змінено місцезнаходження низки комунальних закладів, які знаходяться у Львові, та перереєстровано їх на території інших населених пунктів області.

«Відповідні юридичні особи посеред бюджетного року припинили перерахування сум сплаченого податку на доходи фізичних осіб до міського бюджету міста Львова, в результаті чого у 2020 році розмір недоотриманих доходів міського бюджету перевищує 47 млн гривень», – йдеться у поясненні.

Як уточнила співавторка закону, нардепка від Львівщини Галина Васильченко, тепер втрачені від цього мільйонні податки мають повернутися громадам. Вона нагадала, що зі Львова протягом минулого року в інші міста та села «переїхали» 4 лікарні та історичний музей, який знаходиться в самому центрі міста.

Читайте також: Одне з приміщень Львівської обласної лікарні продали за 3 мільйони гривень

Нагадаємо, минулого року Львівська обласна рада перереєструвала 4 лікарні, які розташовані на території Львова, у міста й села області. Львівську обласну клінічну лікарню зі Львова перевели у Великий Любінь. До села Завадівка Турківського району перевели Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що на Миколайчука, 9. У Старий Самбір перереєстрували Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр, що на вул. Гашека, 2а. Водночас Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих із Винників перереєстрували у Дубляни Самбірського району.

На початку цього року Львівська обласна рада також перереєструвала Львівський історичний музей у Червоноград.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!