В Україні заборонили планові операції та госпіталізації через поширення Covid-19

4565 0
Наступним етапом за необхідності буде розгортання мобільних шпиталів для хворих із Covid-19.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

В Україні від сьогодні, 9 листопада, заборонені у лікарнях планові операції та госпіталізації. Про це сьогодні на брифінгу сказав головний санітарний лікар країни, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко.

Читайте також: Чому за дотримання карантину перш за все відповідальна влада?

«Україна переходить на другий етап реагування поширення коронавірусної хвороби. Продовжуємо розгортати кількість ліжок. З понеділка всі планові операції, госпіталізації у лікарнях заборонені. Лікарні можуть приймати виключно ургентних і хворих з коронавірусною хворобою. Ситуація вкрай напружена і не тільки в Україні», – наголосив Віктор Ляшко.

Замість 50 тисяч ліжок для хворих із Covid-19 в Україні мають розгонути до 80 тисяч ліжок. 80% із них мають забезпечити киснем.

Наступним, третім етапом реагування, буде розгортання мобільних шпиталів. 

Читайте також: Скорочення персоналу і дурниця уряду. Львівські ресторатори вийдуть на протест проти нового карантину

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Степанов заявив, що карантин вихідного дня в Україні може почати діяти 14-15 листопада. Він пояснив, що працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та транспорт. МОЗ також вирішило пропонувати повністю заборонити масові заходи, закрити спорт-комплекси й басейни, у ТРЦ дозволити працювати виключно магазинам, закривати порушників карантину. При цьому, під час «карантину вихідного дня» ресторани зможуть працювати лише на виніс.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!