В Україні заборонили реєструвати російську вакцину і інші препарати проти Covid-19

1098 0
Своїм рішенням уряд заборонив реєструвати вакцини від коронавірусу та інші медичні імунобіологічні препарати для профілактики Covid-19 розроблені чи вироблені в «державі-агресорі».
фото: 24 канал

фото: 24 канал

Кабінет міністрів України заборонив реєструвати Україні російську вакцину від Covid-19 та інші медичні імунобіологічні препарати для специфічної профілактики Covid-19. Про це йдеться у постанові Кабміну від 8 лютого 2021 року № 95.

Читайте також: Польща планує перепродати україні 1,2 млн доз вакцин АstraZeneca проти коронавірусу

«Реєстрація вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, під зобов’язання для екстреного медичного застосування, розробку та/або виробництво яких здійснено в державі, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, забороняється», – йдеться в постанові.

Також у рішенні йдеться, що проведення експертної оцінки та перевірку матеріалів під час державної реєстрації вакцин проти Covid-19, які Україна отримає за механізмом COVAX, доручили Державному експертному центру Міністерства охорони здоров’я України.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Нагадаємо, раніше українська фармацевтична компанія «Лекхім» подала документи на реєстрацію в Україні китайської вакцини проти Covid-19 Sinovac. Група фармацевтичних компаній «Лекхім» уклала угоду про постачання у першому півріччі 2021 року 5 млн доз вакцини проти Covid-19 з китайським виробником вакцин Сіновак (Sinovac Biotech).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!