В Україні закінчуються «бейбі-бокси»

1452 0
В Україні залишилось декілька десятків «бебі-боксів», тому батькам рекомендують звертатись за отриманням грошової допомоги.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Через проблеми із тендерною документацією в Україні на три тижні перенесли визначення виробника «пакунка малюка» у 2021 році. Про це інформує Громадське.

Читайте також: У мобільному додатку «Дія» з’явилося електронне свідоцтво про народження 

За тиждень до завершення терміну подавання на тендер ДП «Українські спеціальні системи» (підприємство, яке проводить тендер), змінили тендерну документацію на прохання Мінсоцполітики.

«Додали нову вимогу від учасників — надати гарантійні листи на товар конкретного постачальника. Водночас постачальник відмовляється давати такі листи всім, окрім обраних компаній (нібито авторизованих в Мінсоцполітики)», — зазначили у «Пакунку малюка».

Через це один з учасників тендеру поскаржився в Антимонопольний комітет на нові вимоги. Тоді УСС у день подачі пропозицій на тендер визнали порушення, а також прибрали зміни у документацію та перенесли термін подачі на тендер на три тижні.

У проєкті кажуть, що зараз в Україні залишилось декілька десятків «бебі-боксів», тому батьки мають оформлювати картку «ПриватБанку» для отримання грошової допомоги.

Про закупівлю понад 100 тисяч «пакунків малюка» оголосили у системі ProZorro 28 квітня. Замовником тендеру є Міністерство соцполітики, а проводити тендер має ДП «Українські спеціальні системи».

Нагадаємо, у вересні 2020 року Верховна Рада повернула «пакунок малюка», який перестали видавати. Відповідний законопроект №3006а у другому читанні підтримали 264 нардепи. Орієнтовна вартість такого пакету становить 5 тис. грн.

Читайте також: Що має бути в бебі-боксі від уряду

Додамо, що Антимонопольний комітет України у червні 2020 року скасував процедуру закупівлі «пакунків малюка» для українських родин через скарги учасників закупівлі. Тоді Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою замість «пакунку малюка» породіллям мали видавати соціальну банківську картку з 5 тисячами гривень на рахунку. Після цього Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликав уряд перезапустити пакунок малюка.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!