На Львівській залізниці законсервують старий Бескидський тунель

4028 0
Тунель незмінно експлуатували більше ста років.
фото Економічна правда

фото Економічна правда

На станції Бескид Ужгородської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці розпочалися роботи з консервації старого Бескидського одноколійного тунелю, що експлуатувався понад 100 років, інформує прес-центр Укрзалізниці.

За інформацією залізничників, у старому тунелі спочатку демонтують контактну мережу та сигнальне обладнання, а на завершення – колію. Демонтаж колії виконуватиме Ужгородська колійна машинна станція.

Читайте також: За Бескидським тунелем. Що нам дасть нова залізниця до Словаччини

Нагадаємо, 24 травня, Президент України Петро Порошенко на Львівщині відкрив новозбудований Бескидський тунель —один із найбільших інфраструктурних проектів України, який з'єднує Львівську та Закарпатську області. Новий тунель стане частиною Пан'європейського транспортного коридору, який проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини та України.

Читайте також: Порошенко на Львівщині відкрив Бескидський тунель. Фото, відео

Після запуску двоколійного тунелю пропускна здатність на Бескидському перевалі зросла удвічі – до близько 100 потягів на день замість 47. Тим часом максимальна швидкість поїздів зросла із 40 км за годину до 60-70 км за годину. Бескидський тунель обладнаний спеціальними датчиками загазованості повітря і камерами відеонагляду при в'їзді, виїзді та всередині. Також у ньому встановлено спеціальні витяжки, є три аварійні виходи, які сполучають новий та старий тунелі.

Читайте також: Що дасть Україні новий Бескидський тунель

Довжина нового залізничного тунелю становить 1 765 метрів. Активні будівельні роботи розпочали у 2013 році. Спершу його планували відкрити у 2016 році, втім через економічну кризу та війну на Сході, основні роботи завершили лише у жовтні торік.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!