В Україні запровадили державне регулювання цін на хліб та олію

2357 0
Також уряд заборонив встановлювати торгівельну націнку на хліб житньо-пшеничний та батон понад 10%.
KRAMATORSK.INFO

KRAMATORSK.INFO

Кабінет міністрів вніс хлібний батон та соняшникову олію до переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість, тому суб'єкти господарювання, що їх реалізують, мають заздалегідь декларувати їх подорожчання, йдеться у Постанові Кабміну.

Також цим рішенням Кабмін заборонив встановлювати торгівельну націнку на хліб житньо-пшеничний та батон понад 10%.

«Не більше 10 відсотків оптово-відпускної ціни на хліб житньо-пшеничний та батон з урахуванням рекламних, маркетингових, логістичних послуг, послуг з підготовки, обробки, пакування, інших послуг, пов’язаних з реалізацією кінцевому споживачу», – йдеться у постанові.

Читайте також: В Україні зросли ціни на продукти й тарифи. Що подорожчало найбільше

Державне регулювання на соціально значущі товари встановлено на період дії карантину, спричиненого пандемією Covid-19, у квітні минулого року.

Суб'єкти господарювання зобов'язані попереджувати Держпродспоживслужбу про зростання ціни на продукти харчування, перелік яких затверджено урядом. Якщо зростання ціни перевищує 15%, то таке повідомлення має надійти за 30 днів, у разі зростання на 10-15% – за 14 днів, у разі зростання на 5-10% – за три дні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!