В Україні зарезервували перший пул частот для проведення тендеру на 4G-зв’язок

1565 0
Нацкомісія регулювання зв’язку (НКРЗІ) прийняла рішення про видачу окремих ліцензій на користування радіочастотним ресурсом на конкурсних або тендерних засадах.
фото: www.galka.if.ua, www.phonandroid.com, watcher.com.ua

фото: www.galka.if.ua, www.phonandroid.com, watcher.com.ua

Це рішення стосується смуг радіочастот у перспективних для запровадження LTE-стандарту діапазонах, терміни дії ліцензій на користування якими збігає та непродовжений відповідно до норм чинного законодавства.

Зокрема регулятор прийняв рішення видати на конкурсних засадах частоти в діапазоні 2,5-2,7 ГГц в деяких областях країни та загальнонаціональну ліцензію в діапазоні 2,3-2,4 ГГц.

Нагадаємо, у липні 2015 року  Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів розробити за участю Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, та інших зацікавлених державних органів, затвердити план заходів на 2015 - 2017 роки щодо впровадження в Україні у 2017 році системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління

Джерело: watcher

ТЕГИ: 4G-зв'язок

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!