В Україні затвердили дорожню карту вакцинації від Covid-19

1119 0
Для імунізації планують організувати мобільні бригади, а також тимчасові центри вакцинації.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав Дорожню карту з проведення масової вакцинації від Covid-19 в Україні у 2021-2022 роках. Про це урядовець повідомив на власній сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Україна може безкоштовно отримати від COVAX удвічі більше доз вакцини

«Підписав Дорожню карту з проведення масової вакцинації від COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках. Цей стратегічний документ готувався за участі профільних фахівців – національних і міжнародних експертів у сфері громадського здоров’я та імунізації, а також Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики», – каже Максим Степанов.

За його словами, вакцинація від Covid-19 в Україні буде виключно добровільною.

«У наших планах – охопити щепленнями від коронавірусної хвороби щонайменше 50% населення країни протягом 2021-2022 років. Початок першого етапу заплановано на січень. Терміни можуть зсунутись на незначний час – це залежить від постачання вакцини. Імунізація проводитиметься на базі кабінетів і пунктів щеплень, яких наразі в Україні налічується понад 11 тисяч», – додав глава МОЗ.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

За його словами, в Україні будуть організовані мобільні бригади з імунізації, а також тимчасові центри вакцинації за прикладом Італії та Німеччини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!