В Україні затвердили стратегію реформи шкільного харчування. Що вона передбачає

578 0
Серед іншого, стратегія покликана сформувати звичку здорового харчування.
Фото умовне

Фото умовне

Кабінет міністрів схвалив стратегрію реформування системи шкільного харчування на 2023–2027 роки. У Міністерстві освіти та науки пояснили, що це означає для шкіл та громад.

«Це  один з найважливіших кроків у процесі зміни системи організації харчування в закладах освіти й забезпечення дітей якісною та поживною їжею. На найближчі роки Стратегія має стати дороговказом для всіх учасників реформи. На її основі громади можуть розробити регіональні стратегії впровадження змін на місцях», – йдеться у повідомленні.

Стратегія визначає чотири основні цілі реформи:

  • Забезпечити достатність фінансів у замовників для закупівель харчів чи послуг з організації харчування та можливість здійснювати закупівлі просто й ефективно.
  • Відновити та модернізувати харчоблоки з використанням новітніх технологічних процесів, покращити показники енергоефективності та дотримання принципів НАССР.
  • Забезпечити достатній штат кваліфікованих працівників, які якісно та безпечно організовують харчування й допомагають формувати в учнівства здорові харчові звички.
  • Сформувати в українців свідому звичку обирати здорове харчування.

У Міносвіти зазначають, що завдяки реформі має зменшитись частка ожиріння серед дітей, зміняться харчові уподобання школярів та збільшиться кількість учнів, які харчуються в закладах освіти тощо.

Нагадаємо, що в українських школах учні замість предмету «Захист Вітчизни» тепер вивчатимуть дисципліну «Захист України». «Захист України» буде обов’язковим для вивчення у 10-11 класах. Його мета – надати учням знання та уміння для оборони країни, навчити їх діяти в надзвичайних ситуаціях.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!