Україна

В Україні суттєво зменшилась кількість шлюбів в порівнянні з минулим роком

1830 0
Проте кількість розлучень збільшилась втричі.
Фото умовне

Фото умовне

Протягом першого півріччя 2023 року в Україні кількість зареєстрованих шлюбів скоротилася на 17% до відповідних показників минулого року. Натомість розлучень побільшало на третину. 

Джерело: Опендатабот

«За півроку 2023 в Україні було зареєстровано 86 028 шлюбів. Це на 17% менше до відповідного періоду торік, коли було зафіксовано 103 903 нових родин. Українці одружуються проте на рівні показників першого півріччя 2021 – тоді в країні зареєстрували 85 960 шлюбів», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні прийняли новий закон щодо відпусток для вагітних. Що зміниться

Зазначимо, що найчастіше розривають шлюб у Києві, а стабільне зменшення розлучень рік до року зафіксовано у Чернівецькій області. Лише у двох областях країни кількість шлюбів збільшилась – Харківщина (+19%) та Сумщина (+6%).

Нагадаємо, що у Львівській територіальній громаді забезпечать тимчасовим безоплатним житлом захисників / захисниць України та членів їхніх сімей. Детальніше про це за посиланням.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!