В Україні прийняли новий закон щодо відпусток для вагітних. Що зміниться

2356 0
Жінки, що працюють, зможуть піти у відпустку пізніше, ніж за 70 днів до пологів.
Фото умовне

Фото умовне

Верховна Рада проголосувала за законопроєкт, який дозволяє вагітним жінкам, що працюють, за бажанням йти у відпустку пізніше ніж за 70 днів до пологів. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Як йдеться в повідомленні, жінки матимуть оплачувану відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами тривалістю 126 календарних днів – 70 днів до та 56 днів після пологів. За відсутності медичних протипоказань жінка за бажанням зможе розпочати відпустку пізніше, ніж за 70 днів до очікуваної дати пологів та пропорційно збільшити післяпологову частину відпустки.

Читайте також: У Львівському перинатальному центрі від початку року народилося 2 245 дітей

Зокрема, загальна тривалість відпустки, передбачена законодавством, не змінюватиметься.

Нагадаємо, в Україні дозволили батькам брати двотижневу оплачувану відпустку при народженні дитини. Таку відпустку можуть надавати не лише чоловікові, що перебуває в шлюбі з жінкою, яка народила дитину, але й батькові, який не в шлюбі з матір'ю дитини, але вони проживають разом.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!