В Україні змінено правила продажу вживаних автомобілів

5114 0
Прийнятий Верховною Радою України закон значно полегшує податкове навантаження на покупця автомобіля, що був у використанні.

Про це йдеться у прийнятому законі «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання ринку уживаних транспортних засобів», – повідомляє Автоблог.

Суть змін полягає в тому, що якщо до прийняття цього закону податком обкладалася повна вартість авто, то тепер податок потрібно платити лише з комісійних платежів і маржі салону.

На конкретному прикладі це виглядає наступним чином: візьмемо в якості умовної вартості автомобіля суму $ 10 000. Раніше сума податку б склала $ 3 000, і тоді покупцеві авто довелося б заплатити $ 13 000. Тепер же при такій же стартової вартості транспортного засобу, сума додаткових зборів складе від $ 500 до $ 1 000, тож новий власник обмежиться сумою $ 11 000.

Отже, за новими правилами, сума податків з продажу вживаних авто знижена на 67-83% в залежності від покупки.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!