В Україні змінять правила нарахування пенсій

3820 0
Зміни будуть запроваджені в рамках підготовки до другого етапу пенсійної реформи.
фото: zi.dn.ua

фото: zi.dn.ua

Підготовка до другого етапу реалізації пенсійної реформи передбачає впровадження низки змін, що передбачають збільшення ролі робочого стажу при нарахуванні пенсій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики України.

За словами профільного міністра Андрія Реви, зміни стосуватимуться пенсіонерів з великим стажем роботи, під час якої вони отримували низьку зарплату. Через це надбавки до їхніх пенсій у жовтні 2017 виявились незначними. Перший етап пенсійної реформи також виявив проблеми пенсіонерів, які після настання пенсійного віку продовжили працювати, проте отримували меншу зробітню плату, ніж раніше. Через це у них коофіцієнт нарахування пенсії знизився.

Читайте також: Українці зможуть отримувати пенсії та соцвиплати у приватних банках

За словами міністра, зараз готуються законодавчі зміни, відповідно до яких стаж буде додаватися автоматично, а коефіцієнт заробітку встановлюватиметься за бажанням пенсіонера.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!