В Україні змінили дату святкування Дня молоді

2974 0
Україна відзначатиме День молоді разом з усім світом.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Президент Володимир Зеленський установив в Україні День молоді, який відзначатимуть щороку 12 серпня, в Міжнародний день молоді, а не за радянською традицією. Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента.

«Глава держави підписав відповідний указ № 333/2021 з метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів», – йдеться в повідомленні.

Додамо, документ набирає чинності з 1 січня 2022 року. Натомість Указ Президента України від 22 червня 1994 року № 323 «Про День молоді», відповідно до якого це свято відзначали щороку в останню неділю червня, утратив чинність.

Нагадаємо, що в Україні вже неодноразово пропонували перенести День молоді з радянської дати 27 червня на 12 серпня – Міжнародний день молоді, встановлений ООН.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!