В Україні знімуть фільм про злочини окупантів в Бучі. З’явився трейлер

1963 0
У фільмі розкажуть про порятунок 203 місцевих жителів Костянтином Гуддаускасом – громадянином Казахстану, який отримав політичний притулок в Україні та проживає в Бучі.
Фото: UNIAN

Фото: UNIAN

В Україні знімуть драматичний фільм «Буча» про звірства російських військових на Київщині за час окупації. 13 вересня, на день міста Буча, з’явився трейлер майбутньої кінострічки продюсера Олександра Щура та режисера Станіслава Тіунова. Про це повідомляє УП.

Сюжет фільму присвячений реальним подіям у Бучі, Ворзелі, Гостомелі та Ірпіні під час російської окупації у лютому-квітні 2022 року. У фільмі розкажуть про порятунок 203 місцевих жителів Костянтином Гуддаускасом – громадянином Казахстану, який отримав політичний притулок в Україні та проживає в Бучі.

Читайте також: Збережіть на телефоні фото Бучі і показуйте усім, хто звинувачує лише путіна

Чоловік завдяки своєму казахстанському паспорту міг проїжджати окупованою росіянами територією та вивозити мирних мешканців, а також стати свідком злочинів російських військ. Також у стрічку увійде сцена порятунку відомого українського композитора Ігоря Поклада, який під час тих подій перебував у своєму будинку у Ворзелі.

«Після того, як у квітні стало відомо, що відбувалося у Бучі та інших містах України, які були окуповані, стало зрозуміло, що про трагедію українського народу повинні дізнатися у всьому світі. Ми вважаємо, що реалізація цього проєкту допоможе Україні привернути увагу міжнародної спільноти й спонукатиме нарощувати економічну та військову допомогу надалі», – каже продюсер фільму Олександр Щур.

Читайте також: Окупанти в Бучі вбивали людей за завчасно складеними списками

Зйомки кінофільму «Буча» заплановані на грудень-січень, а премʼєра відбудеться на роковини трагедії. Кастинг акторів наразі триває, але роль головного антагоніста фільму має зіграти український актор В’ячеслав Довженко, який раніше отримував премію «Золота дзиґа» за найкращу чоловічу роль.

Зйомки будуть проходити коштом іноземних інвесторів, при цьому збори коштів в Україні проводити не будуть через активну залученість українців у зборах на потреби ЗСУ.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!