Росіяни в Бучі вбивали людей за завчасно складеними списками

2129 0
Росіяни закатували практично кожного п’ятого з тих, хто був у окупації.
Фото: BBC

Фото: BBC

Російські військові в Бучі цілеспрямовано вбивали людей за складеними списками. Є вірогідність, що їх росіянам допомагали складати місцеві колаборанти. Про це повідомляє мер міста Анатолій Федорук. 

«Це не просто вбивство заради вбивства. Вони цілеспрямовано це робили, у них були списки. Я бачив ті списки віддруковані. Не власноруч написані. Хтось, можливо, з місцевих надиктував. Можливо, якісь колаборації. Вони заздалегідь знали, до кого йдуть, на яку адресу, і що це за людина», – пояснює він. 

Він також розповів, що у списку було і його прізвище, а також депутатів Бучанської міської ради.

Читайте також: Частина американських дипломатів повернулася до Львова вперше з початку війни

Загалом, за словами Федорука, у період російської окупації серед мирних громадян було вбито 412 громадян міста. Окупанти закатували практично кожного п’ятого з тих, хто був у окупації. 

Нагадаємо, 2 квітня всю Київську область, яка практично з 24 лютого стала одним з епіцентів протистояння з російськими окупантами, звільнили від окупантів. Згодом стало відомо про масові вчинки антилюдяності щодо мирних громадян України.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!