В Україні знизилася вартість деяких продуктів

1746 0
Йдеться про овочі, крупи та цукор.

За останній місяць в Україні знизилися середні ціни на продукти. Йдеться про деякі овочі, крупи та цукор. Про це повідомили у міністерстві аграрної політики та продовольства України. 

Читайте також: У Львівських вишах зросла вартість навчання. Де і наскільки

«В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними. За оперативними даними ОДА відбулось зниження середніх цін виробників на овочі», – йдеться у повідомленні. 

Відтак, минулого місяця на 7% знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим роком на 14%. За минулий місяць втратили в ціні морква та буряк, 25% – картопля,  24% – буряк. Капуста та цибуля здешевіли на 12% та 16%.

Крім того, знизилися ціни на крупи, однак незначно у порівнянні з овочами. У порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-1%), горохова крупа (- 3%), кукурудзяна (-1%). Цукор подешевшав на 3%.

«Молоко вищого гатунку та м'ясо курей змінилось в ціні на 3%, м'ясо ВРХ на 6% та свинини на 7%», – додають. 

Варто відзначити, що на соняшникову олію ціна за минулий місяць не змінилася.

Читайте також: В Україні зросли ціни на продукти й тарифи

Нагадаємо, що минулого місяця йшлося про значне збільшення цін. Йдеться про ріст вартості продуктів за рік, зокрема найбільше подорожчав цукор, вартість якого за рік зросла на 83,5%. Далі йде олія – на 79%, яйця – на 33%, хліб – на 16%,  м’ясо – на 11%, масло – на 6,7% та безалкогольні напої – на 2,9%


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!