В Україні з'явиться книжка про Моцарта зі Львова

3082 0
Книга вийде друком у «Видавництві Старого Лева».
Ілюстрація: Видавництво Старого Лева/Facebook

Ілюстрація: Видавництво Старого Лева/Facebook

У липні «Видавництво Старого Лева» планує випустити друком книгу «Моцарт із Лемберга» про життя та творчість молодшого сина Вольфганга Амадея Моцарта Франца Ксавера. Її автором став письменник Богдан Коломійчук. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла керівниця відділу маркетингу та зв’язків з громадськістю «Видавництва Старого Лева» Оксана Зьобро.

За її словами, книжка зачіпає багато ключових для міста точок. Зокрема той факт, що Моцарт жив у Львові, за її словами, раніше ніяк не був обіграний у культурному житі міста.

«Нам приємно, що ця сторінка біографії родини Моцартів обігрується і в книжці, і у фестивалі LvivMozArt. Хоча Франц Ксавер був композитором, він змушений був жити у тіні власного батька. Сам факт того, що він жив у Львові, став відправною точкою для автора, щоби написати цілком художній текст, який поєднує історичний, пригодницький та любовний роман. Книжка дуже динамічна, тримає від першої до останньої сторінки та наповнена атмосферою тих часів, музики та духом романтизму і пригод Львова-Лемберга», – розповідає вона.

Читайте також: Не плутати з батьком. Що ви знаєте про львівського Моцарта

Також вона додала, що реальними у книжці є опис загального антуражу першої половини ХІХ сторіччя та факт життя Моцарта у Львові, але всі пригоди – це авторська вигадка. Книжка з’явиться у продажі на початку липня.

Нагадаємо, з 13 по 22 липня у Львові відбудеться фестиваль Lviv MozArt.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!