Київ

В Українському домі у Києві відкрили виставку «Ти як?»

2155 0
На виставці представили платформу культури памʼяті Минуле/Майбутнє/Мистецтво та Національний центр «Український дім».

З 1 по 25 червня у Національному центрі «Український дім» відбудеться виставка-ретроспектива «Ти як?», представлена мистецькими роботами українських художників про досвід, пережитий після початку повномасштабного вторгнення агресора в Україну. Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Метою проєкту, за даними відомства, є рефлексація досвіду, здобутого українцями під час повномасштабного вторгнення Російської Федерації, та формування картини спільного майбутнього.

В основу виставки покладений «Архів мистецтва воєнного стану», який з 24 лютого 2022 року почав формувати Український музей сучасного мистецтва (UMCA). Формування архіву планується завершити в день перемоги над російськими загарбниками.

Виставковий проєкт «Ти як?» підсумовує досвід емоційних переживань українців під час війни. На 5 поверхах Українського дому представлено більше 500 робіт понад 100 українських авторів — фотографія, живопис, графіка, скульптура, інсталяція, перформанс. Всі об’єкти у хронологічній послідовності — сезон за сезоном — відтворюють рік, який змінив українців назавжди. Усі його здобутки і втрати. Відчуття єдності, сили і відчайдушної хоробрості громадян України. Кожна робота виставки фіксує певний момент минулого року, а дискусійна програма проєкту покликана допомогти відрефлексувати досвід українців й зробити крок до формування картини спільного майбутнього.

Раніше ми писали, у Києві відкрили виставку речей із храмів, які зруйнували росіяни у 2022 році.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!