В українських школах змінять викладання кількох предметів

4368 0
Йдеться про світову літературу, захист України, історію України і всесвітню.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

З нового навчального року в українських школах зміниться програма викладання низки предметів, зокрема історії України та всесвітньої історії, світової літератури та захисту України. Про це повідомив заступник міністра освіти Андрій Вітренко в ефірі телемарафону, передає Громадське.

Читайте також: Важливо повернути дітей за парти. Лілія Гриневич про освіту та безпеку учнів під час війни

Зокрема, зміни з предмету «Захист України» стосуватимуться практичної спрямованості.

«Буде посилено національно-патріотичне виховання і буде окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності. Щоб діти були свідомі того, що не можна чіпати, що має для них небезпеку», – сказав Вітренко.

Щодо світової літератури, то з програми виключать такі твори як «Війна та мир» Льва Толстого. Однак наразі тривають дискусії щодо того, чи залишати якихось російських письменників для вивчення.

Стосовно змін до предметів «Історія України» та «Всесвітня історія» мають надати методику вивчення «взаємовідносин між українською нацією та «руським міром»  на основі історичної правди».

Також відомство опрацьовує питання щодо нових підручників. Невідомо, чи вдасться надрукувати нові книжки до 1 вересня.

Читайте також: Яким буде навчання у Львові з 1 вересня 

Нагадаємо, у Міносвіти хочуть з 1 вересня відновити офлайн-навчання у всіх закладах освіти України. 

Також додамо, як і коли у Львові планують налагодити навчальний процес, як звільнити приміщення шкіл, щоб діти повернулися до офлайн навчання вже у вересні, і чи місто готове створити безпечні умови для перебування дітей та вчителів, Tvoemisto.tv з'ясовувало під час публічної дискусії на тему «Чи повернуться діти за парти і якою буде освіта у Львові під час війни».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!