В українських тюрмах відкриють магазини, а в'язням видаватимуть зарплатні картки

1541 0
У 2017-му році розпочнеться реформа кримінально-виконавчої системи, що триватиме 5-7 років. Цьогоріч міністерство юстиції планує відкрити в тюрмах магазини та видавати ув’язненим зарплатні картки.
Фото: lrv.lt

Фото: lrv.lt

Засудженим виплачуватимуть зарплату на банківські картки, якими вони зможуть користуватися, щоб придбати різні товари у тюремних магазинах. Про це повідомив в ефірі одного з українських каналів Денис Чернишов, заступник міністра юстиції з пенітенціарної системи.

«У цьому році ми будемо маленькі магазинчики запускати. Зараз з (торговими) мережами ведемо переговори. У поточному році ми почнемо реалізовувати запуск магазинчиків у (пенітенціарній) системі», – повідомив високопосадовець.

Читайте також: У Львові збудують новий СІЗО

Також з жовтня 2016-го року в тюрмах з’являється Інтернет. В’язням дозволять ним користуватися завдяки законопроекту №2490а «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення виконання кримінальних покарань і реалізації прав засуджених», який підписав Президент України.

За матеріалами: uapress.infounian.ua

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!