Україна

В Україну доправили 100 шведських терміналів супутникового зв’язку Satcube

928 0
Їх використовуватимуть на деокупованих територіях, де не працюють мобільні та наземні мережі.
Фото: GRC

Фото: GRC

Шведська компанія Satcube почала доправлення в Україну власних терміналів супутникового інтернету, які можуть використовуватись на деокупованих територіях, де не працюють мобільні та наземні мережі. 

Джерело: Європейська правда

«Українська сторона звернула увагу на Satcube після того, як кілька гуманітарних організацій та журналістів використовували обладнання шведської компанії для роботи в Україні», – йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, що вартість таких терміналів близько 70 мільйонів шведських крон (майже 6 мільйонів євро). Їх оплатить та передасть Німеччина. В рамках замовлення Satcube підготує 100 таких терміналів. Перші з них вже доставили в Україну на початку літа. 

Читайте також: США може розглядати можливість передачі Україні касетних боєприпасів. Що це змінить

Довідка:

Портативний інтернет-термінал Satcube важить близько 8 кілограмів і може надавати широкосмуговий доступ через геостаціонарні супутники зі швидкістю до 70 мегабіт на секунду. Затримка сигналу, однак, становить до однієї секунди, оскільки супутники перебувають на орбіті на висоті понад 35 000 кілометрів.

Нагадаємо, що Німеччина передасть Україні військову допомогу. Цього разу її вартість становитиме 600 мільйонів євро.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!