В Україну привезли небезпечні горіхи

1645 0
Вони експортувалися з України через Румунію до Німеччини
Фото умовне

Фото умовне

В Україну завезли горіхи, які викликають рак печінки та легень. У партії волоських горіхів виявили афлатоксини. Про це повідомила Держпродспоживслужба.

Зазначається, що горіхи експортувалися з України через Румунію до Німеччини.

«До нас надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах #RASFF від 14 квітня 2023 року №2023.2515, стосовно виявлення афлатоксинів (B1 = 3,9; Tot. = 5,1 / B1 = 59,8; Tot. = 85,1 мкг/кг - ppb) в ядрах волоських горіхів», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Вітамін Е може захистити від раку печінки

Українців закликають не купувати цих горіхів. 

Нагадаємо, що ймовірність розвитку раку в окремої людини залежить від різних факторів — генетики, способу життя, довкілля, історії інших хвороб, раціону, виду діяльності, наявності дітей та багатьох інших факторів.  Втім, кожен може суттєво знизити ризики захворіти на рак за допомогою здорового способу життя. МОЗ рекомендує дотримуватись простих порад, аби запобігти появі раку.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!