В Україну привезли тіла загиблих у авіакатастрофі в Ірані

3184 0
На борту літака МАУ перебувало 11 українців.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

В Україну прибув літак із 11-ма загиблими у авіакатастрофі літака МАУ в Ірані. Літак 8 січня збили іранські військові.

Читайте також: Під Львовом розбився літак. 5 людей загинули

Літак зустрічав президент України Володимир Зеленський та інші представники влади, а також родичі і колеги загиблого екіпажу з МАУ та аеропорту «Бориспіль». Незабаром має розпочатися офіційна церемонія прощання з загиблими.

В Ірані працювала група українських експертів, які за ДНК мали ідентифікувати особи загиблих. Україна заявила, що разом з іншими країнами вимагатиме компенсацій для родичів загиблих, а також проводить власне розслідування, щоб з'ясувати обставини трагедії, зокрема, чи справді літак збили ненавмисно.

Нагадаємо, літак зазнав катастрофи після злету з аеропорту в Тегерані, звідки мав прямувати у Київ. На борту літака перебували 176 людей, із них 11 – громадяни України. Усі пасажири та члени екіпажу загинули.

9 січня, у Пентагоні повідомили, що літак зазнав удару ракетою «земля-повітря» «Тор-М1», імовірно виробленою в Росії. Лише 11 січня офіційний Іран визнав, що збив літак ненавмисне.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!