В Україну прийшов онлайн-кінотеатр Netflix: що це означає і скільки коштуватиме

5476 0
Тепер українські інтернет-користувачі зможуть користуватися послугами сервісу Netflix, що надає можливість перегляду кіно і серіалів онлайн. Наразі Netflix доступний в режимі безкоштовного тестування строком на 1 місяць.
фото: nv.uа

фото: nv.uа

В ході виставки споживчої електроніки CES 2016 в Лас-Вегасі компанія Netflix оголосила про те, що починає роботу в 130 країнах світу, серед яких є і Україна. Netflix володіє великою колекцією фільмів і серіалів, у тому числі і власного виробництва. Зокрема, компанія випускає драматичний серіал з Кевіном Спейсі Картковий будиночок, а також два шоу про персонажів комікс-всесвіту Marvel: Шибайголова і Джессіка Джонс.

Зараз аудиторія Netflix перевищує 70 мільйонів передплатників. Після хвилі розширення сервіс присутній у 190 країнах світу. Щодня на Netflix переглядається 125 мільйонів годин фільмів і серіалів.

Читайте також: У Львові з'явився онлайн-кабінет для мешканців: як це працює

«Сьогодні ви спостерігаєте народження нової глобальної мережі інтернет-телебачення, – сказав голова Netflix Рід Хейстінгс. – Тепер користувачі усього світу – від Сінгапуру до Санкт-Петербурга, від Сан-Франциско до Сан-Паулу – зможуть насолоджуватися телешоу і фільмами одночасно. Досить чекати. За допомогою інтернету ми надаємо користувачам можливість насолоджуватися переглядом коли завгодно, де завгодно і на якому завгодно девайсі».

Наразі Netflix доступний в режимі безкоштовного тестування строком на 1 місяць. Далі користувач зможе вибрати один з трьох тарифних планів, які відрізняються якістю відео і кількістю девайсів, на яких можна одночасно дивитися фільми та серіали. Базовий пакет оцінюється в 7,99 євро. Стандартний (доступна HD-якість та підтримка 2-х пристроїв) коштує 9,99 євро. Преміум-пакет (Ultra HD і 4 пристрою) оцінюється в 11,99 євро.

Читайте також: З’явився ще один сервіс онлайн-купівлі квитків на потяги, літаки й автобуси

Дивитися Netflix можна на будь-якому пристрої, що підключається до інтернету, тобто на планшетах, смартфонах, ПК, ігрових консолях і смарт-телевізорах.

Поки сервіс доступний англійською мовою. В ході запуску Netflix додав підтримку арабської корейської і китайської (спрощеної та традиційної) мов. До цього він працював на 17 мовах. За словами Хейстінгса, поступово список мов буде розширюватися.

Netflix не тільки має масштабну колекцію фільмів від великих студій (наприклад, Disney Studios Motion Pictures і підконтрольних їй Lucasfilm і Marvel Studios), але й активно працює над створенням власного контенту. У 2016-му році компанія випустить 31 серіал, дві дюжини фільмів і документальних фільмів, 30 серіалів для дітей і ряд стенд-ап шоу.

Джерело: НВ     


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!