Україна

В Україну з росії повернулися ще четверо дітей

742 0
Усі діти були з Херсонщини.
Фото: Андрій Єрмак

Фото: Андрій Єрмак

Україні вдалося повернути на підконтрольну територію ще чотирьох дітей з окупованої частини Херсонщини. Повернулися 17-річна дівчина та троє хлопців – шести, трьох та дев’яти років. Про це повідомив Андрій Єрмак.

«Я раніше писав, що в межах реалізації затвердженого плану дій Президента Bring Kids Back UA нам вдалося повернути ще чотирьох українських дітей», – зазначив він. 

Одна родина проживала на території Херсонської області. З початком війни жінка-військовослужбовиця пішла захищати Україну. Її неповнолітній син залишився вдома з бабусею і дідусем. Коли росіяни окупувала частину Херсонщини, мати не могла евакуювати сина та потрапила в полон. Згодом жінку вдалося звільнити, вона почала шукати свого сина, його вдалося знайти та повернути з окупації разом з родичами.

Читайте також: В Україну з окупованих територій повернули ще 19 дітей

Інший хлопчик до початку повномасштабної війни мав вроджені проблеми зі здоров’ям і перебував у медзакладі на Херсонщині. Там його готували до операції в дитячій лікарні «Охматдит». Через вторгнення РФ батькам дитини довелося евакуюватися, а хлопчик потрапив в окупацію. Разом з іншими дітьми його примусово вивезли до Криму. Зараз родина знову разом.

Ще одного хлопчика росіяни вивезли з окупованої Херсонщини у Брянську область, де він опинився в дитячому будинку. Однак його бабуся продовжувала шукати онука, який тепер вже з нею.

Нагадаємо, що напередодні ще 19 дітей вдалося вивезти з тимчасово окупованих територій

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!