В уряді пропонують узаконити роботу з дому та гнучкий графік

1811 0
Також у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонують дозволити брати відпустку за власний рахунок на 30 днів.
Фото: freejojo.com

Фото: freejojo.com

Кабінет міністрів України планує провести реформу сфери зайнятості в Україні та узаконити дистанційну зайнятість і гнучкий робочий день. Про це повідомляє Громадське з посиланням на  міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофія Милованова.

«Гнучкий режим робочого часу, дистанційна зайнятість, робота з дому — це кілька з тих ініціатив Уряду, які ми пропонуємо закріпити законом. Важливо, ще більше захистити фундаментальні права працівників, щоб вони могли відстоювати свої права», — каже він.

За його словами, ці види працевлаштування в Україні вже давно існують та використовуються, однак досі не закріплені на законодавчому рівні. Працівник та роботодавець мають укладати трудовий договір лише у письмовій формі, а виплата заробітних плат повинна бути винятково у грошовій формі.

Читайте також: НБУ планує спростити отримання банківських послух власникам ID-карток

Окрім цього, у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонують зробити неможливим звільнення вагітних жінок та дозволити брати відпустку за власний рахунок на 30 днів замість 15.

Додамо, що 2 вересня президент Володимир Зеленський доручив ухвалити новий Трудовий кодекс до початку 2020 року.

Чинний нині Трудовий кодекс ухвалили ще у 1971 році. Роботодавці та інвестори часто критикують його положення за те, що вони надто застарілі та ускладнюють процес найму та звільнення працівників. Зокрема у чинному кодексі досі існує норма від 1918 року про шкідливі види праці, яку запровадив Володимир Ленін.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!