В Залізничному районі Львова планують ремонт доріг за майже 10 мільйонів

2196 0
Кошти на це виділять з місцевого бюджету.
Фото: Залізничний район/ Wikimapia

Фото: Залізничний район/ Wikimapia

Залізнична районна адміністрація Львівської міської ради оголосила тендер на проведення ремонтних робіт. Його опублікували 24 липня на майданчику для електронних закупівель Prozorro. Аукціон, на якому оберуть виконавця замовлення, проведуть 2 серпня. 

Очікувана ціна проєкту становить 9 млн 800 тис. грн. Кошти на це виділять з міського бюджету. 

За цю суму планують ремонт доріг, латання вибоїн і «середній ремонт» металевих турнікетів. Також хочуть закупити 37 металевих люків та 38 пластикових люків. Окрім цього, в технічному завданні вказали про облаштування 1325 метрів квадратних тротуарів різного типу.

Читайте також: В «Арені Львів» пояснили, нащо ремонтувати трибуни за 12 млн грн у час війни

Виконати усі вищевказані роботи планують до 31 грудня 2023 року. 

Нагадаємо, що витрати, які здійснюють міста під час війни за бюджетні кошти, почали обурювати людей. Наприклад, між львів'янами виникла активна дискусія через створення у місті алеї-вишиванки за 17 млн грн. Крім того, волонтер зі Львова Святослав Літинський зареєстрував петицію до уряду України щодо зростання обороноздатності. У ній він закликає обмежити некритичні витрати, а всі вивільнені кошти спрямувати на оборонні потреби. Святослав Літинський розповів у інтерв’ю Tvoemisto.tv, які витрати, на його думку, зараз на часі, за якими критеріями варто визначати критичність потреб та чому деякі містяни цього не розуміють.

Водночас мер Львова Андрій Садовий пояснював, чому бюджетні кошти скеровують не тільки українським захисникам, а також на розвиток міста.

20 липня Львівська міська рада повідомила, що у Львові визначили пріоритетні напрямки для витрат з бюджету та обмежили фінансування непершочергових видатків. Відтак, бюджет Львівської громади першочергово скеровуватимуть на підтримку Збройних Сил України та всіх захисників України, національну безпеку і оборону та здійснення заходів пра  наслідків збройної агресії, проведення відновлювальних робіт на об’єктах міської інфраструктури; заклади охорони здоров’я, що надають медичні послуги особам, постраждалим внаслідок збройної агресії тощо. Детальніше тут.

 Володимир Федорович

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!