Львівський забудовник заплатить міській раді 3 млн грн боргу за будівництво на Варшавській

3118 0
Умов договору будівельна компанія не виконала.

Приватне підприємство «Львівський дистрибютор» сплатить понад 3 млн грн до місцевого бюджету. Таку суму забудовник заборгував, не сплачуючи пайову участь за будівництво багатоквартирного будинку на вулиці Варшавській, 201-А. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

«Прокурор зазначає, що відповідач зобов`язався сплатити пайовий внесок на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Львова в сумі 3 116 902,62 грн. по 30 червня 2020 року (але не пізніше дати прийняття об`єкта будівництва в експлуатацію). Проте, відповідного зобов`язання згідно укладеного договору між Департаментом економічного розвитку Львівської міської ради та ПП Львівський Дистрибютор, відповідач не виконав», – йдеться у тексті.

Факт підтвердили також у Львівській обласній прокуратурі. Наголошують, що будівельна компанія не виконала умов договору і цим позбавила місто можливості використати ці кошти на будівництво об’єктів інфраструктури та соціальної сфери, зокрема закладів освіти, дошкільних навчальних закладів, парків і дитячих майданчиків тощо.

«За умовами договору будівельна компанія повинна була сплатити до місцевого бюджету внески на розвиток інфраструктури територіальної громади Львова. Проте вона не виконала своїх зобов’язань», – повідомили у пресслужбі відомства.

Окрім заборгованості, приватне підприємство «Львівський дистрибютор»має сплатити понад 46 тис грн судового збору.

Нагадаємо, на Львівщині директор будівельної компанії продав 13 неіснуючих квартир, на чому заробив понад 11 млн грн.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!