Київ

ВАКС взяв під варту підозрюваного в корупції суддю Київського апеляційного суду

615 0
Йдеться про одного з чотирьох суддів Київського апеляційного суду, підозрюваних в корупції
Юрій Слива, суддя Київського апеляційного суду. Фото: УНІАН

Юрій Слива, суддя Київського апеляційного суду. Фото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд призначив для Юрія Сливи запобіжний захід — тримання під вартою на два місяці із заставою 2,5 мільйони гривень. Про це повідомляє Суспільне.

Прокурор пропонував помістити суддю Сливу під варту з можливістю застави в близько 5 млн гривень. Приблизно така сума фігурує в його декларації за минулий рік.

«Я всі кошти збирав на депозит, який неможливо розірвати. У мене нема коштів, які я можу внести для застави», — сказав підозрюваний суддя.

Слива каже, що не знав про гроші в подарованій Палеником розчинній каві, а коли їх знайшов під час обшуків, то "був в шоці". Також він заперечив, що ці кошти могли бути за ухвалення рішення. Прокурор зазначив, що пакет із $8300 був прихований за штанами під курткою.

«Я подумав, ну навіщо мені розчинна кава. У мене найкраща кавова машинка із зернами. Тож вирішив використати цю каву не на роботі. Мені здалося, що вона була повністю запакована. Я її не роздивлявся», — розповів Юрій Слива.

Перед цим для іншого судді Ігоря Паленика призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 лютого з можливістю внести заставу 4 мільйони грн.

Нагадаємо, детективи НАБУ та прокурори САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів. Йдеться про суддів, які розглядали справу колишнього президента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва. За даними слідства, суддя Київського апеляційного суду запропонував скасування арешту на повітряні судна компанії. За це йому та ще трійці суддів представник компанії мав надати 35 тисяч доларів.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!