Вакцинацію CoronaVac в Україні планують розпочати після 10 квітня

1432 0
А у травні-червні в Україну прибудуть перші дози американської вакцини Pfizer.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

В Україні щеплення першою партією китайської вакцини CoronaVac, яку вже привезли в Україну, розпочнуть після 10 квітня. Про це на одному з каналів розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, інформує УНН.

Читайте також: В Україну прибула перша партія вакцин CoronaVac

Саме 10 квітня закінчиться лабораторний контроль вакцини і її відразу можна буде використовувати для щеплень.

«Вакцина, згідно з всіма нашим нормативно-правовим документом, повинна пройти лабораторний контроль. Він має певні терміни. 10 квітня закінчиться лабораторний контроль – і відразу ця вакцина почне використовуватися для щеплень», – каже Максим Степанов.

Як відомо, вакцина CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech – це традиційна інактивована вакцина на основі «вбитого» вірусу.

Водночас у травні-червні в Україну прибудуть перші дози американської вакцини Pfizer із 10 мільйонів запланованих на цей рік.

Читайте також: В Україні зареєстрували китайську вакцину від коронавірусу

«У нас передбачено, що вся поставка, всіх 10 мільйонів відбудеться упродовж 2021 року. Перші партії ми отримаємо протягом декількох місяців, тобто ми розраховуємо, що в травні по цьому контракту ми повинні перші дози… Тобто травень-червень», – зазначив міністр.

Також, за його словами, в Україну ще повинні прийти 117 тисяч доз вакцин Pfizer по залишковій системі СOVAX.

Нагадаємо, до України з Китаю перша партія прибула 25 березня. Пріоритет з використання вакцини від коронавірусу CoronaVac буде виділено на маломобільні групи населення похилого віку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!