Україна

Валерій Залужний. Що говорив колишній Головнокомандувач ЗСУ про війну з росією

1569 0
8 лютого в Україні змінили Головнокомандувача Збройних Сил.
валерій залужний – колишній головнокомандувач ЗСУ

валерій залужний – колишній головнокомандувач ЗСУ

У четвер, 8 лютого, стало відомо про звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних Сил України. Tvoemisto.tv зібрало висловлювання колишнього керівника української армії про війну з росією.

Цитати Валерія Залужного

  • «Щоб врятувати моїх людей, чому я повинен питати в когось дозволу, що робити на території ворога? Чого я маю думати, що я нічого не можу там робити. Чому? Тому що Путін використає ядерну зброю? Дітям, які помирають, це байдуже. Це наша проблема, і нам вирішувати, як знищити цього ворога. Під час війни можна і потрібно вбивати на його території. Якщо наші партнери бояться використовувати свою зброю, ми будемо вбивати зі своєї. Але лише стільки, скільки буде необхідно».

  • «Мене постійно питають: як я можу це витримувати? Я маю жити з цим. Кожен день – це ті, хто загинув. Кожен день – це скалічені, зниклі. Це сльози».

  • «Перемога буде тоді, коли ми матимемо армію, – може, й не дуже незначну, – яка гарантуватиме безпеку дітей, які зараз ще в дитячих візочках, щоб вони росли і знали, що це не повториться знову. Це величезна робота. І вона має розпочатися зараз».

  • «Так само, як і в Першій світовій війні, ми досягли рівня технологій, який ставить нас у глухий кут… Глибокого і красивого прориву, швидше за все, не буде»

  • «Не можна недооцінювати росію. Вона зазнала великих втрат і витратила багато боєприпасів. Але вона ще довго матиме перевагу в озброєнні, техніці, ракетах і боєприпасах. Її оборонна промисловість нарощує обсяги виробництва, незважаючи на безпрецедентні санкції. Наші партнери по НАТО теж різко нарощують свої виробничі потужності. Але для цього потрібен щонайменше рік, а в деяких випадках, таких як літаки і системи управління і контролю, два роки»

  • «Позиційна війна – це тривала війна, яка несе величезні ризики для українських збройних сил та держави. Якщо Україна хоче вирватися з цієї пастки, нам знадобляться всі ці речі: перевага в повітрі, значно покращені засоби радіоелектронної боротьби та контрбатарейної боротьби, нові технології мінування та здатність мобілізувати і тренувати більше резервів. Ми також повинні зосередитись на сучасному командуванні і управлінні – так ми зможемо візуалізувати поле бою ефективніше, ніж росія, і приймати рішення швидше – і на раціоналізації нашої логістики, водночас підриваючи російську логістику ракетами великої дальності. Нові, інноваційні підходи можуть перетворити цю війну позицій на війну маневрів».

Читайте також: Залужному 50 років. Факти про Головнокомандувача

Нагадаємо, новим Головнокомандувачем ЗСУ Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського. А Залужному президент запропонував залишитись в команді «Української держави».

Юлія Кметик

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

 

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!